25N, manifest contra les violències masclistes: Ens volem vives i lliures!
23 novembre, 2016
0

El 25 de novembre és el Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones, declarat per l’ONU en 1999 amb l’objectiu de denunciar la greu violació dels drets humans de més de la meitat de la població. Enguany ja han estat assassinades 92 dones, 14 de les quals menors de 30 anys. Els assassinats són la màxima representació de les formes de violència masclista, però no l’única. Les violències masclistes continuen sotmetent les dones en tots els àmbits de la seua vida.

Aquesta violència, present a totes les estructures de la societat, té el seu origen en la pervivència d’un sistema heteropatriarcal que tolera la desigualtat i resta credibilitat i autoritat a les dones, mentre les cosifica i consolida pautes culturals que transmeten i reprodueixen comportaments discriminatoris i sexistes; i que no solament es representen en les expressions de violència o dominació, sinó també en com es construeix l’estereotip masculí i els comportaments masclistes. Per això, reivindiquem la necessitat de construir relacions igualitàries i promoure altres tipus de masculinitat allunyats de la violència i la dominació.

El jovent no pot quedar aliè a aquesta situació. Nosaltres, com a persones representats del jovent associat, no podem quedar impassibles. És la nostra responsabilitat denunciar actituds masclistes al si de les nostres entitats. Som part important per a la transformació d’aquesta societat i és el nostre deure no callar davant el masclisme, així com promoure nous models de masculinitat i de relacions igualitàries, tant des de la educació formal com la no formal, on es estableixen les bases per aprendre a relacionar-se en igualtat en edat primerenca.

És per açò, que des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana ens unim als diferents actes, concentracions i manifestacions que el proper 25 de novembre es duran a terme arreu del País Valencià com la campanya de la Generalitat #UnHomeDeVeritat o la campanya de la Fundació Trinagle Jove #EnsVolemVivesILliures. Perquè no podem romandre impassibles, perquè de nosaltres depèn que la societat del futur siga més igualitària, aquest divendres eixim als carrers dels nostre pobles i ciutats a dir ben alt i clar ens volem vives i lliures!

Des de la Fundació s’ha fet aquest cartell, que el CJCV fem nostre i esperem que el compartiu per a constatar que som entitats que lluiten en contra del masclisme i les violències que genera. Perquè, una vegada més, ens volem vives i lliures!

portada-tw