Marzà explica seua política en reducció de ràtios i educació inclusiva
22 novembre, 2017
0

El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana ha celebrat una tertúlia amb el Conseller d’Educació per parlar sobre les polítiques que s’estan desenvolupant des del seu departament.

Les polítiques per afavorir la permanència en el sistema educatiu i l’accés a la cultura per part de la joventut han sigut els temes centrals tractats en l’acte ‘Què Opina Vicent Marzà’, organitzat pel Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), i on el Conseller d’Educació ha pogut exposar les línies de treball que des del govern s’estan desenvolupant en aquest àmbit.

Des del CJCV s’ha exposat la difícil situació que la joventut viu a dia de hui i com les polítiques educatives són clau pel seu impacte directe en la joventut: ‘El 44% de la joventut valenciana està sota el llindar de la pobresa, degut a la situació econòmica i laboral precària en la que ens trobem’, ha exposat Natxo Mollà, president del Consell de la Joventut. ‘És evident que una de les principals estratègies per a poder revertir aquesta situació està en les polítiques de formació i educació’, ha conclòs.

Per la seua part, el Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha comentat les mesures que està posant en marxa la Generalitat Valenciana, destacant l’augment de la despesa en educació, que serà un 4,1% superior a la de 2016, i l’augment en un 18,3% en la inversió per alumne des de l’inici de la legislatura, que van encaminats principalment a reduir les ràtios, fer més inclusius els espais educatius, i combatre l’abandonament escolar prematur. També ha fet referència a la importància que es vol donar a la Formació Professionals i a les pràctiques en Centres de Treball, augmentant fins al 200% les beques destinades a aquesta modalitat. Pel que fa a polítiques de cultura, s’ha destacat l’aposta per la motxilla cultura per apropar activitats culturals a l’alumnat, i l’impuls a la creació cultura per part dels joves.

Des del Consell de la Joventut s’ha remarcat la importància de reduir les taxes d’abandonament escolar, impulsar un major reconeixement i prestigi de la formació professional, i promoure un canvi en la metodologia educativa introduint pràctiques de l’Educació No Formal per fer l’aprenentatge més motivador. Un dels aspectes més importants que s’ha reclamat ha sigut una revisió dels sistema de beques, ja que actualment no dóna resposta a les necessitats econòmiques de l’alumnat que les demana. ’La quantia de la beca està arribant, en alguns casos, quan el curs ha finalitzat’, ha remarcat Mollà.

Vicent Marzà s’ha compromés a tindre en compte les propostes del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana per a l’elaboració de la futura Llei Integral Valenciana d’Educació, i ha animat al CJCV a continuar afavorint la participació juvenil com a eina per apoderar la joventut i facilitat que estiga més present en el debat polític.