MÉS DE 18 REGIDORIES I 42 TÈCNICS MUNICIPALS ES FORMEN EN GARANTIA JUVENIL AMB EL CJCV
9 novembre, 2015
0

Els passats dies 4, 5 i 6 de novembre, el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana vam organitzar un curs sobre Garantia Juvenil destinat a regidories de joventut i tècnics/ques de joventut i ocupació, per al qual vam comptar amb la col·laboració de l’IVAJ.Generalitat Jove, el SERVEF i el Consejo de la Juventud de España.

L’objectiu d’aquesta jornada ha sigut, per una banda, posar en context d’on sorgeix aquesta política d’ocupació juvenil, i per altra banda, mostrar bones pràctiques en altres països de la Unió Europea, Comunitats Autònomes i experiències a escala local.

Actualment, la Comunitat Valenciana suporta una taxa de desocupació juvenil del 56.7%, és a dir, 135.000 persones joves que no troben feina, i sense ella, no poden desenvolupar un projecte de vida propi. Per això, després d’un any d’inacció d’aquest programa per part de la Generalitat, des del CJCV veiem necessari oferir una formació que mostrara les eines que tenim a l’abast per afavorir la inserció juvenil al mercat laboral, destacant les necessitats del teixit productiu i confeccionant respostes individualitzades per al jovent de la comunitat.

Si mirem les xifres, sols el cost de l’exili juvenil suposa 8.275 milions d’euros en pèrdues de contribucions a la seguretat social i a l’estat del benestar de 10 anys. Dit d’altra manera, parlem de dos vegades el pressupost d’Educació per al 2015. El Pla de Garantia Juvenil suposa una oportunitat per replantejar-nos la forma d’intervenció i coordinar a totes les administracions. Com bé va mencionar el nostre president, David Latorre “cal entendre que les persones joves no som sols una inversió de futur, sinó una prioritat del present”.

Des del CJCV creiem que no podem perdre temps per a donar una resposta al jovent. Cal reestructurar el sistema, ja que en quasi un any d’implantació del programa sols s’ha arribat a 7.000 persones inscrites, que a més, poques han tingut una resposta o intervenció. Per aquesta raó, agraïm al SERVEF, l’IVAJ i la Generalitat la seua involucració en aquesta formació, ja que cal entendre que la solució demana construir-la de forma conjunta des dels municipis, identificant les seues necessitats, i la coordinació en la seua gestió.

Molts han sigut els municipis que han participat activament amb la formació de Garantia Juvenil que hem realitzat, la qual cosa mostra, que anem per bon camí.

grup matí grup vesprada sessió servef