Les noves mesures COVID-19 de la Generalitat s’obliden de l’oci educatiu, mentre altres sectors caminen cap a la normalitat

  • El CVJ denuncia que l’educació no formal continua amb les mateixes restriccions des de l’estiu quan s’ha produït una relaxació generalitzada de la normativa
  • Al llarg dels mesos juliol i agost, s’han realitzat més de 120 campaments amb un índex d’incidència relacionat amb el coronavirus mínim

Les noves mesures COVID-19 anunciades pel president de la Generalitat, Ximo Puig, el passat dilluns, 27 de setembre, s’obliden una vegada més de l’oci educatiu, mentre altres sectors, com l’hostaleria o l’oci nocturn, caminen cap a la normalitat total.

Des del Consell Valencià de la Joventut i les seues entitats membres dedicades a l’oci educatiu (Federació d’Escoltisme Valencià, Scouts Valencians, Organización Juvenil Española, Juniors Moviment Diocesà, Federació Don Bosco i Creu Roja Joventut) denuncien que l’educació no formal continua amb les mateixes restriccions des de l’estiu, al mateix temps que s’ha produït una relaxació generalitzada de les mesures.

L’experiència d’aquest estiu avala el treball que des de les entitats de voluntariat juvenil s’ha portat endavant per a crear espais de treball i convivència lliures de riscos. Al llarg dels mesos juliol i agost, les entitats mencionades anteriorment han realitzat més de 120 campaments, els quals han presentat un índex d’incidència relacionat amb la COVID-19 mínim.

Aquestes xifres posen de manifest el compromís dels grups d’oci educatiu en el compliment escrupolós dels protocols per a adaptar-se a la situació sanitària actual, al mateix temps que demostren que l’educació no formal és un espai segur davant el virus.

És important no oblidar l’enorme labor educativa i pedagògica que es realitza en les activitats dutes a terme per aquestes entitats de voluntariat juvenil, on l’esplai conviu amb la formació en valors i coneixements.

Així mateix, la pandèmia de la COVID-19, amb la restricció de les relacions socials i de les activitats d’oci, és l’oportunitat perfecta per a apostar de manera decidida per l’oci educatiu com una alternativa reial front a l’oci nocturn hegemònic.

Restriccions en la formació de voluntaris i voluntàries

D’altra banda, les escoles de formació de les entitats d’oci educatiu també han vist limitada la seua activitat amb una ràtio màxima de 25 persones per classe per a formar a monitors i monitores, mentre en altres àmbits acadèmics els aforaments són més elevats.

El nou decret sobre oci educatiu que prepara la Generalitat exigirà més titulacions a les persones voluntàries que duen a terme les activitats en les entitats d’oci educatiu i, per tant, serà necessari formar a més persones.

Així, des del CVJ i les seues entitats d’educació no formal, reclamen poder realitzar els processos formatius en igualtat de condicions que altres institucions acadèmiques.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.