‘Orgulloses de la nostra diversitat. Trenquem els esquemes’
28 juny, 2017
0
Hui celebrem el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, un dia que cal celebrar més que mai, per reconèixer les lluites que des de diferents col·lectius es duen a terme diàriament per defensar el valor més important de la nostra societat: la dignitat de la persona. Dignitat que es basa en tres aspectes fonamentals: el dret a ser, el dret a expressar i el dret a estimar en llibertat.

 

Per això, defensem el dret de les persones a ser tal com es senten, a triar la forma d’expressar la seua identitat, i a sentir, estimar i viure de manera lliure.

 

Els poders públics i les administracions tenen com a missió garantir l’exercici d’aquests drets, consolidant i defensant el dret a la identitat, el dret a expressar eixa identitat, i el dret a estimar en llibertat.

 

A la societat ens pertoca respectar i normalitzar el que ha de ser normal: ser, estimar i viure com volem! Encara tenim davant de nosaltres el gran repte d’aconseguir la plena igualtat, la fi de tots els tipus de violència LGTBfòbica, i per això, cal que estiguem alerta i que no fem ni un pas enrere.

 

Per tot això, des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana ens sumem a les reivindicacions de LAMBDA, perquè hi haurà un dia sense LGTBfòbia i, llavors, serem lliures. Volem que eixe dia siga hui. I per això, des del CJCV també cridem: Per un món lliure per ser com som!

 

Cal que trenquem els esquemes que se’ns han imposat, que ens alliberem de idees preconcebudes, i que aprenem a estimar i a gaudir de la vida en societat sota un principi bàsic: respectar-nos a nosaltres, respectar a les demés, i sentir-nos orgulloses de la nostra diversitat.