Més de 70 joves participen en la segona edició del Parlament Valencià Jove per a debatre sobre discursos d’odi

  • L’activitat, que consisteix en un simulacre del procés d’aprovació d’una PNL, vol donar a conéixer entre la joventut els mecanismes legislatius i el funcionament de les Corts Valencianes
  • “Les persones participants han aprés a debatre des del punt de vista de diferents ideologies predominants, una qüestió molt rellevant en el moment polític de crispació i polarització que estem vivint”, afirma la presidenta del CVJ, Cristina Martínez.

Més de 70 joves debaten sobre els discursos d’odi en el Parlament Valencià Jove, una iniciativa educativa organitzada pel Consell Valencià de la Joventut (CVJ) per a fomentar entre la població jove la cultura democràtica, la participació ciutadana i el funcionament de les institucions públiques.

L’activitat, que va arrancar el passat divendres, s’emmarca dins del projecte europeu Erasmus+ i té com a objectiu principal donar a conéixer entre la joventut valenciana els mecanismes legislatius i el funcionament de les Corts Valencianes.

“Molta gent jove percep la política com una cosa llunyana, aliena a la seua realitat. Amb el Parlament Valencià Jove volem canviar açò. Aquesta activitat vol ensenyar des de l’experiència com s’articula la cultura democràtica, a través del diàleg, la negociació i l’acord”, ha explicat la presidenta del CVJ, Cristina Martínez.

Les persones participants, joves d’entre 16 i 26 anys de tots els territoris de la Comunitat Valenciana, han participat en un simulacre del procés legislatiu d’aprovació d’una Proposició No de Llei (PNL). Dividits en cinc grups ideològics diferents, han treballat al llarg del cap de setmana tant en la redacció de la PNL com en les esmenes i propostes de modificació.

“Les participants s’han convertit en diputades i diputats durant 4 dies per a aprendre com són els mecanismes legislatius, però, el més important, han aprés a debatre des del punt de vista de diferents ideologies predominants, una qüestió molt rellevant en el moment polític de crispació i polarització que estem vivint”, ha afegit Martínez.

Per a dur endavant la seua tasca, els grups han comptat amb l’ajuda de diputades i diputats de la Cambra autonòmica, com Aroa Mira, del PSPV; Juan Carlos Caballero, del Partit Popular; Carles Esteve, de Compromís, i Yaneth Giraldo, de Ciudadanos,  i la portaveu de Podem a Sant Vicente del Raspeig, Natalia Jerez.

El Parlament Valencià Jove ha conclòs amb una sessió plenària celebrada aquest dilluns en l’Auditori de la Diputació d’Alacant ADDA, on ha tingut lloc el debat i votació de la PNL i les diferents esmenes. La jornada ha comptat amb l’assistència del director general de l’Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, qui ha animat a les joves valencianes a prendre la paraula i participar en els assumptes comuns.

“El Parlament Valencià Jove és una simulació, però la joventut teniu endavant una realitat en la qual heu de participar”, ha assegurat Martí. “Totes les persones joves deurien de viure una experiència com aquesta. Es tracta d’un aprenentatge necessari, on es coneix de primera mà com es genera des de les institucions el marc conjunt de vida que la ciutadania ens donem i és essencial que la joventut el conega i participe”, ha afegit.

Per la seua banda, la directora general de Participació Ciutadana, María Jesús Pérez, que també ha participat en la clausura, ha assegurat que crear aquests espais “és fonamental per a construir una cultura de participació i com a antídot als discursos d’odi”, al que ha afegit que la participació s’ha d’entendre com a “motor de canvi i transformació social i política”.

A l’acte també han assistit els membres de la comissió permanent del Consejo de la Juventud de España, Juan Gallo i Xabier Triana.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.