Parlament Valencià Jove 2021

Què és el Parlament Valencià Jove?

El Parlament Valencià Jove (PVJ) és una iniciativa educativa que té com a objectiu reunir a gent jove de tota la Comunitat Valenciana per a debatre temes d’actualitat en un marc parlamentari com són les Corts Valencianes, a banda de conéixer la institució, tindre en consideració la seua tasca democràtica i fer-la seua com a membres de la comunitat.

El PVJ és un projecte emmarcat en el programa Erasmus+: Acció Clau 3: Diàleg estructurat: reunions entre joves i responsables de la presa de decisions en l’àmbit de la joventut.

Quin és el seu objectiu principal?

La missió principal del PVJ és inspirar i permetre a la joventut valenciana convertir-se en una ciutadania oberta, tolerant i activa. A més de difondre i de donar a conéixer els mecanismes legislatius i el funcionament d’organismes democràtics propis. A més, les persones participants desenvolupen habilitats transversals fonamentals com la comunicació, parlar en públic o arribar a consensos en grups diversos.

Qui pot participar?

El PVJ va dirigit a les persones joves d’entre 16 i 26 anys de la Comunitat Valenciana. Per a participar s’haurà de presentar una candidatura individual. 

Es seleccionaran un total de 60 persones d’entre totes les sol·licituds d’acord amb una sèrie de criteris, entre els quals podem destacar: gènere, territorialitat (zones rurals, municipis xicotets, zones d’interior, etc.) o joves en risc d’exclusió social, entre altres.

Quan i a on?

El PVJ 2021 tindrà lloc els dies 5, 6, 7, i 8 de novembre a El Campello (Alacant).

En què consisteix?

Les persones participants en el PVJ són dividides en cinc grups parlamentaris corresponents a diferents ideologies, que són conservadora, liberal, democristiana, socialdemòcrata i progressista.

Tota l’activitat gira al voltant d’un tema definit de rellevància social i política per a la joventut de tot el territori valencià, que és escollit entre totes les persones participant en el moment de la inscripció.

La feina de cada grup parlamentari consisteix a redactar una Proposició No de Llei (PNL) sobre el tema seleccionat i, posteriorment, es tria una per a ser presentada en el ple. En eixe moment, un dels grups parlamentaris es converteix en promotor de la iniciativa parlamentària i la resta ha de redactar esmenes amb l’objectiu d’incloure en el text els seus postulats sobre el tema.

Els tres primers dies estan destinats a treballar en la redacció de la PNL i en les propostes de modificació i l’última jornada queda reservada per a la sessió plenària, on es debat i vota tant la PNL com les diferents esmenes presentades pels grups parlamentaris.

Al llarg de tota l’activitat, participaran diputats i diputades dels diferents partits amb representació a Les Corts Valencianes per a compartir amb les persones participants el seu coneixement sobre el funcionament de la cambra i ajudar-les a dur endavant la feina. A més, s’impartirà una formació sobre oratòria i debat.

Inscripcions

Mira que bé ens ho passarem al Parlament Valencià Jove 2019:

 

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.