Parlament Valencià Jove 2021

Què és el Parlament Valencià Jove?

El Parlament Valencià Jove (PVJ) és una iniciativa educativa que té com a objectiu reunir a gent jove de tota la Comunitat Valenciana per a debatre temes d’actualitat en un marc parlamentari com són les Corts Valencianes, a banda de conéixer la institució, tindre en consideració la seua tasca democràtica i fer-la seua com a membres de la comunitat.

El PVJ és un projecte emmarcat en el programa Erasmus+: Acció Clau 3: Diàleg estructurat: reunions entre joves i responsables de la presa de decisions en l’àmbit de la joventut.

Quin és el seu objectiu principal?

La missió principal del PVJ és inspirar i permetre a la joventut valenciana convertir-se en una ciutadania oberta, tolerant i activa. A més de difondre i de donar a conéixer els mecanismes legislatius i el funcionament d’organismes democràtics propis. A més, les persones participants desenvolupen habilitats transversals fonamentals com la comunicació, parlar en públic o arribar a consensos en grups diversos.

Qui pot participar?

El PVJ va dirigit a les persones joves d’entre 16 i 26 anys de la Comunitat Valenciana. Per a participar s’haurà de presentar una candidatura individual. 

Es seleccionaran un total de 60 persones d’entre totes les sol·licituds d’acord amb una sèrie de criteris, entre els quals podem destacar: gènere, territorialitat (zones rurals, municipis xicotets, zones d’interior, etc.) o joves en risc d’exclusió social, entre altres.

Quan i a on?

El PVJ 2021 tindrà lloc els dies 5, 6, 7, i 8 de novembre a El Campello (Alacant).

En què consisteix?

Les persones participants en el PVJ són dividides en cinc grups parlamentaris corresponents a diferents ideologies, que són conservadora, liberal, democristiana, socialdemòcrata i progressista.

Tota l’activitat gira al voltant d’un tema definit de rellevància social i política per a la joventut de tot el territori valencià, que és escollit entre totes les persones participant en el moment de la inscripció.

La feina de cada grup parlamentari consisteix a redactar una Proposició No de Llei (PNL) sobre el tema seleccionat i, posteriorment, es tria una per a ser presentada en el ple. En eixe moment, un dels grups parlamentaris es converteix en promotor de la iniciativa parlamentària i la resta ha de redactar esmenes amb l’objectiu d’incloure en el text els seus postulats sobre el tema.

Els tres primers dies estan destinats a treballar en la redacció de la PNL i en les propostes de modificació i l’última jornada queda reservada per a la sessió plenària, on es debat i vota tant la PNL com les diferents esmenes presentades pels grups parlamentaris.

Al llarg de tota l’activitat, participaran diputats i diputades dels diferents partits amb representació a Les Corts Valencianes per a compartir amb les persones participants el seu coneixement sobre el funcionament de la cambra i ajudar-les a dur endavant la feina. A més, s’impartirà una formació sobre oratòria i debat.

Inscripcions

Mira que bé ens ho passarem al Parlament Valencià Jove 2019:

 

¡Comparteix!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.