POSICIONAMENT DEL CJCV SOBRE LES ESMENES PRESENTADES PELS GRUPS PARLAMENTARIS AL PROJECTE DE LLEI DE POLÍTIQUES INTEGRALS DE JOVENTUT
14 octubre, 2017
0

El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana va aprovar, el 13 de maig de 2017, en la seua Reunió Plenària d’Entitats Membre, les quinze esmenes que l’organisme que representa a les organitzacions juvenils valencianes presentaria per incloure en la Llei de Joventut.

Les propostes d’esmena van ser defensades pel president del CJCV, Natxo Mollà, al mes de juliol de 2017, en la Comissió de Participació Ciutadana de Les Corts Valencianes, per tal que els grups parlamentaris les presentaren finalment per a ser tractades i debatudes.

Aquesta setmana s’han publicat al Butlletí Oficial de Les Corts les esmenes que els diferents grups parlamentaris han presentat per incloure al projecte de Llei de Joventut.

Una vegada analitzades les esmenes que cada grup parlamentari ha presentat, des del Consell de al Joventut volem, en primer lloc, agrair als diferents grups parlamentaris les esmenes que, a proposta del CJCV, han presentat a la Llei de Joventut. El grup parlamentari de Ciudadanos ha presentat 8 de les esmenes, el grup parlamentari Popular ha presentat 7, el grup parlamentari de Podemos ha presentat 4, i els grups parlamentaris Socialista i de Compromís 4. Per la seua part, el diputat no adscrit Alberto Garcia per impulsar un Observatori Valencià de la Joventut.

Així mateix, volem destacar que, presentades per uns o per altres grups, quasi totes les esmenes que va impulsar el CJCV podran ser debatudes en la Comissió corresponent en Les Corts Valencianes per treballar la Llei de Joventut.

Davant aquest debat, des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana esperem per part dels grups parlamentaris un debat enriquidor, no basat en actituds partidistes, i que permeta que el text final de la Llei que es porte a votació arreplegue totes les inquietuds, propostes i iniciatives que s’han traslladat des del CJCV, l’Associació de Professionals de Joventut i des del moviment associatiu juvenil. A més, volem fer palès, de forma específica, les principals reivindicacions i propostes que es podran debatre, i que són fonamentals per al nostre organisme:

  • L’Institut Valencià de la Joventut ha d’estar adscrit a la Presidència de la Generalitat Valenciana. Aquesta reivindicació història del Consell de la Joventut busca que les polítiques de joventut tinguen una visibilitat i protagonisme que ara mateix no en tenen. Necessitem que la joventut valenciana, amb les seues problemàtiques i amb les respostes que es plantegen des de l’administració, entren en l’agenda política, on ara mateix no hi són. La joventut hem de deixar de ser un afer secundari dins d’una Conselleria, la de Igualtat i Polítiques Inclusives, que té altres assumptes més urgents que tractar, per passar a ser un aspecte transversal i, sobre tot, amb visibilitat per al govern valencià i per a la societat en general.

 

  • El Consell de la Joventut ha de comptar amb un finançament que faça possible la seua viabilitat com a organisme, i açò passa, necessàriament, per rebre el 100% del nostre pressupost de bestreta, al començament de l’exercici. Només d’aquesta forma podrem garantir que l’organisme que representa les organitzacions juvenils valencianes, així com els interessos de tota la joventut valenciana, puga exercir les funcions que se li encomanen per Llei d’una forma efectiva, sense deixar d’atendre els seus pagaments i sense precaritzar al seu personal tècnic.

 

  • Volem ser el Consell Valencià de la Joventut. Les entitats que formem part del Consell hem arribat a un consens sobre quina denominació volem que tinga el nostre organisme, una nomenclatura més inclusiva per a totes nosaltres, que va en línia amb la que tenen molts organismes de l’administració valenciana, i que permetrà fer d’aquest espai de representació un lloc més obert cada vegada.

Des del Consell de la Joventut apostem perquè aquesta Llei de Joventut siga un text de consens, i creiem que ara mateix es donen les circumstàncies perquè açò siga possible. Si aquesta llei s’aprova per unanimitat, això garantirà la seua permanència en el temps, i possibilitarà donar pas a un període on les polítiques de joventut es puguen desenvolupar amb tota la seua profunditat i en tot el seu espectre. En definitiva, una llei que pose al centre a les persones joves, i permeta promoure el seu desenvolupament.