La joventut es dona cita a Gandia per a reivindicar la importància de la participació juvenil i la capacitat transformadora de la mobilització social

  • El Consell Valencià de la Joventut i l’Ajuntament de Gandia presenten l’acte ‘De les xarxes a l’acció’, que tindrà lloc el divendres, 12 d’agost, a la plaça del Club Nàutic de Gandia a les 18:30 hores
  • La cita arranca amb una taula redona sobre participació juvenil i conclou amb l’actuació del grup valencià Cactus

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) i l’Ajuntament de Gandia han presentat aquest matí la programació de l’acte ‘De les xarxes a l’acció’, celebrat a la capital de La Safor amb motiu del Dia Internacional de la Joventut. L’esdeveniment forma part de la campanya llançada per l’organisme autonòmic de representació juvenil amb l’objectiu de promoure la participació i l’associacionisme entre les persones joves valencianes.

La presidenta del CVJ, Cristina Martínez, ha explicat en roda de premsa que la intenció és “animar la joventut a emigrar de la realitat digital al món associatiu”, al mateix temps que reivindiquen “la capacitat transformadora de la mobilització social”. També ha destacat l’elecció de Gandia com a seu per a aquest acte com un “esforç” per a acabar amb “el centralisme, apostar per la vertebració del territori i aplegar a tota la joventut”.

Per la seua banda, la regidora d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de Gandia, Lydia Morant, ha destacat el compromís del seu departament amb l’empoderament juvenil i la necessitat de “donar veu a la joventut” per a “donar-los l’oportunitat de poder prendre decisions sobre assumptes que tenen impacte en les seues vides”.

La cita, que tindrà lloc el divendres, 12 d’agost, a la plaça del Club Nàutic de Gandia a les 18:30 hores, arranca amb una taula redona formada per Maria Devesa, una de les veus del pòdcast Deparkineo; Lucía Sáez, membre de l’associació Chicas Musulmanas Elche, i Clara Cascant, sociòloga, politòloga i tècnica de participació, on debatrà sobre “l’estat de l’associacionisme juvenil valencià i la necessitat de participar per a garantir un futur digne per a totes i tots”, explica Martínez. El punt final a l’encontre el posarà el grup valencià Cactus, amb una actuació que serà d’accés lliure i gratuït per a totes les persones que vulguen assistir.

Així mateix, Martínez ha assenyalat la necessitat de fomentar la participació entre les persones joves per a “fer escoltar la seua veu davant les Administracions Públiques” i “reclamar solucions” aels seus problemes. A més, ha afirmat que la joventut es troba en una situació de “cronificació de la precarietat” des de la crisi financera de 2008 i ha demanat mesures “estructurals i a llarg termini” per a assegurar que el col·lectiu jove no siga “el gran perjudicat” de les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia i la guerra d’Ucraïna.

En aquesta línia, Morant ha explicat que “és necessari que els i les joves estiguen involucrats en el desenvolupament de polítiques”, així com “secundar i fomentar la seua participació en tots els nivells per a utilitzar el seu potencial com a agents de canvi en la societat”.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.