PRESENTACIÓ DE L’INFORME DEL CJE “JUVENTUD NECESARIA”
28 setembre, 2015
0

jjj

Sense joves, quin futur ens espera?

La joventut és necessària! Per aquesta raó, dimecres 23 de setembre, el Consell de Joventut de la Comunitat Valenciana i el Consejo de la Juventud de España ens reunirem amb la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra per a exposar a l’administració la situació que pateix el jovent valencià.

roda premsa 3En aquesta reunió, s’ha presentat l’informe “Juventud Necesaria elaborat pel Consejo de la Juventud de España, que alerta i exposa les conseqüències  socials i econòmiques que pot sofrir la societat en el futur per la situació laboral i social actual del i la jove. El “‘37% de joves valencians està en risc d’exclusió social, apuntava el vicepresident del CJE, Víctor Reloba. Si tenim en compte l’alta temporalitat, precarietat laboral, i l’atur juvenil de més del 56%, veiem que la capacitat dels i les joves per a emancipar-se i desenvolupar un projecte de vida és molt reduïda.

Però no sols això, l’emigració del jovent és molt preocupant també. Des valenciadel començament de la crisi, prop de 22.000 joves valencians han hagut d’anar-se’n a altres països en busca de feina. Quin impacte tindrà sobre el conjunt de la societat en el futur?  ‘El cost de l’emigració dels i les joves valencians pot ser, en 10 anys, de 8.200 milions d’euros’ han afirmat des del CJE, que també ha posat damunt la taula les dificultats per a mantenir el sistema de pensions. ‘En 2029 s’haurà de dedicar a pensions el 38% el que guanyen els i les treballadores. Eixe és un cost inassolible’. Per això, des del Consell proposen fer una inversió gran i seriosa ara per a garantir l’accés dels i les joves a un treball de qualitat que els permeta emancipar-se i desenvolupar la seua pròpia vida, per tal d’evitar un gran cost en el futur.

Malgrat això, sempre hi ha possibilitats d’acció. Per això, en aquesta reunió s’ha demanat al Govern Valencià que actue ràpidament amb els més de 100.000 joves que es poden beneficiar del programa de Garantia Juvenil i sobre els prop de 54.000 joves que estan emancipats i sobreendeutats per no poder assumir els costos del seu lloguer. David Latorre, president del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, ha afirmat que ‘esperem que, com més prompte millor, es posen en marxa mesures per tal de donar resposta a la situació que els joves pateixen actualment, per a afavorir el seu desenvolupament i benestar i, en conseqüència, el de la societat en conjunt’.

Els joves som el futur, però si no es planifica una intervenció en aquest present, què podem esperar?

Consulta l’informe “Juventud Necesaria” en aquest enllaç.

reunió mónica

roda premsa 1

roda premsa 2