PROTEGIR EL MEDI AMBIENT ÉS PROTEGIR-NOS A NOSALTRES
5 juny, 2014
0

El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana vol aprofitar aquest 5 de juny, dia internacional del medi ambient, per a reclamar, una vegada més, mesures de protecció dels nostres espais naturals per part de l’administració pública, així com la sensibilització de la ciutadania en fer un ús responsable i sostenible dels recursos naturals.

A dues setmanes del començament de l’estiu, creiem que és necessari i imprescindible incrementar el treball en matèria de prevenció d’incendis, tenint en compte la quantitat d’incendis que vàrem sofrir l’estiu passat, la retallada pressupostaria que han patit les partides destinades a aquesta tasca i la situació de sequera que patim. Des del CJCV pensem que és necessària una major inversió en tasques de vigilància i prevenció, així com en la gestió sostenible de les masses forestals. En aquest sentit, és necessari integrar adequadament criteris d’ordenació del territori i de prevenció en la planificació i gestió dels espais naturals i forestals.

Des del CJCV creiem que, per tal d’aconseguir que els objectius de protecció ambiental dels organismes internacionals siguen una realitat, és clau la implicació ciutadana i la formació i sensibilització en educació mediambiental des de l’educació formal i no formal com a mesures que tinguen efecte a llarg termini, però és imprescindible que es prenguen mesures de cara a la pròxima campanya d’incendis com la neteja de boscos, campanyes de sensibilització etc. Eines que poden ser a més una font de creació d’ocupació per a les i els joves.

Una ciutadania plena és aquella que respecta tant a la ciutadania com al seu entorn, és a dir a tots els essers vius i els recursos naturals, i exigim que des de la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya es treballe per a què el respecte al medi ambient estiga en primera línia política, així com s’incloga en els currículums escolars.

Hem de protegir els nostres recursos naturals a través d’una correcta gestió forestal, de la conservació de la naturalesa que fem avui, dependrà que les generacions venidores puguen disposar d’un futur sostenible.