Culturama presenta en el Centre Cultural La Nau la publicació Premi Culturama Innovació Social en Joventut (4a edició).
18 abril, 2017
0

 

Un llibre que mostra els projectes més interessants d’innovació social dirigits per i per a joves en els quals l’art contemporani es converteix en l’eina fonamental.

Imprimir

Divendres 28 d’abril a les 11.00
Sala Gonzalo Montiel. Centre Cultural La Nau
Carrer Universitat, 2. València

Divendres que ve 28 d’abril a les 11 es presentarà en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València la publicació Premi Culturama Innovació Social en Joventut (4a edició), un llibre editat per la Diputació Provincial de València i per Culturama que arreplega l’experiència dels quatre projectes premiats a través de la convocatòria quart Premi Culturama Innovació Social en Joventut i la de dos projectes convidats juntament amb un mapa que visibilitza quins són els projectes innovadors en actiu durant l’any 2016 en el territori espanyol.

El Premi Culturama Innovació Social en Joventut, que ja està en la seua quarta edició, compta amb la col·laboració de Generalitat Jove IVAJ, Diputació Provincial de València, Universitat de València Delegació per a Estudiants Servei d’Informació i Dinamització SeDi, Universitat Politècnica de València, Xarxa Joves.net, Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana-CJCV i l’Associació de Professionals de Joventut de la CV. Es tracta d’una iniciativa que sorgeix dins del programa de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) de Culturama que té com a propòsit recolzar a entitats sense ànim de lucre premiant, ajudant en la difusió i creant memòria escrita dels seus projectes mitjançant una publicació que es configura a manera de guia.

Tot un manual en el qual es mostren les claus que han pogut fer real els projectes citats, es revelen els punts de partida, pressupostos, antecedents i resultats d’aquestes experiències amb l’objectiu de suggerir als lectors noves eines amb les quals crear metodologies que responguen a les seues premisses.

Els projectes inclosos en l’edició són Transformant la societat des de la igualtat-diversitat de gènere del grup Connectant d’Ontinyent, guanyador del primer Premi Culturama; Riborquestra (Comusitària, Barcelona), Espai Matrioska (Espai Matrioska, Os Blancos, Orense) i Voces propias. Taller de vídeo participatiu comunitari La veu de Amaltea. (Associació La Cosecha Producción Audiovisual, València), accèssits de l’edició. A més, seguint amb el model de les tres edicions anteriors, s’inclou l’experiència de dos projectes convidats, Intraescolar (de Clara Boix realitzat amb el suport de l’Institut de les Indústries Culturals i de les Arts de la Regió de Múrcia) i En Tus Zapatos (projecte d’Elizabet Català Collado realitzat amb el suport de la Fundació Antonia Mir i el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València, institució que a més acull la presentació de la present publicació). Com a novetat s’inclou el mapa dels projectes presentats a manera de reconeixement de l’alt nivell de les propostes presentades i per a reflectir la quantitat d’iniciatives que estan en marxa sota els paràmetres de la convocatòria, innovació social en joventut l’eina de la qual de treball són les pròpies de l’art actual.

Durant la presentació es lliurarà una còpia de l’edició a les persones assistents, a més s’enviarà una còpia de la mateixa a centres juvenils de la Comunitat Valenciana i a biblioteques de Belles arts de tot el territori espanyol. Així mateix l’edició estarà disponible en versió digital des de la web de Culturama i des de la de les entitats públiques col·laboradores que fan possible aquest projecte.