‘Què Opina Montón’, un debat d’èxit «sense barreres ni filtres»
1 juny, 2018
0

El Consell Valencià de la Joventut ha fet un balanç «positiu» de l’última edició de ‘Què Opina’, que ha tingut com a principal protagonista el «debat sa i constructiu» entre la ciutadania jove i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha apuntat el president, Natxo Mollà.

En aquest sentit, Mollà ha dit estar «molt content» amb el format, que «ens ha permés fins al moment acostar les demandes de la joventut a tres membres del Consell de la Generalitat Valenciana. I tot això sense barreres ni filtres». Aquest exercici de llibertat d’expressió és un dels principals al·licients d’aquesta iniciativa, que ha reunit un mig centenar de joves «amb gran interés pel que ocorre al seu voltant». De fet, van ser més de 20 les preguntes llançades pel públic,  que van tractar temàtiques que van des de la salut sexual i reproductiva, la prevenció d’infeccions de transmissió sexual (ITS) o l’atenció a les persones LGTBIQ.

En un altre punt, Mollà també ha volgut agrair al govern valencià que haja acceptat des d’un primer moment formar part d’aquest projecte, alhora que ha anunciat la data del proper debat ‘Què Opina’. Serà el dimarts 3 de juliol, amb la presència del conseller d’Economia Sostenible, Comerç i Treball, Rafael Climent, «qui s’haurà d’enfrontar a les preguntes del jovent valencià en torn a la situació de l’ocupació juvenil».

Per últim, ha remarcat que des del Consell, com a organisme defensor dels drets dels i les joves valencianes, «continuarem recordant als responsables polítics que han de fer polítiques per al jovent». Només així «aconseguirem trencar de soca la desafecció que la joventut sent cap a la política», ha sentenciat.

MÉS COL·LABORACIÓ AMB LA CONSELLERIA

‘Què Opina’ és només una de les accions que el Consell Valencià de la Joventut ha engegat durant els últims 12 mesos per a millorar la qualitat de vida del jovent valencià. Així doncs, prèviament, «hem establert contactes amb la titular de Sanitat per a transmetre-li la necessitat de desenvolupar una línia de salut preventiva que pose l’èmfasi en educar la joventut en hàbits saludables», ha manifestat el responsable de l’àrea de Salut del Consell, Miguel Vargas-Rodríguez. Per a això, el Consell s’ha posat a disposició de la Generalitat per a treballar conjuntament en benefici de la societat jove, una petició que va arreplegar i acceptar la consellera Montón durant el desenvolupament de l’acte.

Cal destacar, a més a més, que en l’àmbit de la salut, el Consell Valencià de la Joventut ha presentat 70 propostes per a perfilar la futura Estratègia Valenciana de Joventut (EVJ).