El Consell Valencià de la Joventut es reuneix amb Mónica Oltra per a presentar-li la campanya ‘Mentalment gelades’ sobre salut mental i població jove

  • La necessitat d’implementar polítiques públiques per a combatre les afeccions psicològiques i emocionals entre les persones menors de 30 anys és la reivindicació de l’entitat juvenil per al Dia Mundial de la Joventut 2021
  • L’encontre amb la vicepresidenta és el primer d’una ronda de contactes que el CVJ té programada amb el president de la Generalitat i altres membres del Govern autonòmic

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) ha llançat la campanya ‘Mentalment gelades’ amb l’objectiu de reivindicar la necessitat de posar en marxa polítiques que garantisquen el benestar i la salut mental de la joventut valenciana, especialment després de l’impacte que la pandèmia de la Covid-19 ha tingut en aquest col·lectiu.

La primera de les accions que dona inici a aquest projecte ha sigut la reunió que han mantingut aquest dilluns la presidenta del CVJ, Cristina Martínez, i les vicepresidentes de l’entitat, Alexandre Tomás i Irene Peris, amb la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, a qui li han traslladat la urgència d’implementar mesures que posen en el centre la salut mental de la joventut.

“L’empitjorament de la salut mental de la gent jove és un problema greu i que portem arrossegant durant l’última dècada, des de la crisi financera de 2008. La impossibilitat de construir el nostre projecte de vida, la incertesa sobre el futur i l’ansietat que genera la nostra precarietat laboral estan darrere de moltes de les afeccions psicològiques i emocionals que patim les joves i que ara s’han vist agreujades amb la pandèmia”, ha alertat Martínez.

Els problemes mentals i la necessitat de posar en marxar polítiques públiques i destinar recursos per a abordar aquesta qüestió és la reivindicació al voltant de la qual girarà aquest any els actes organitzats pel CVJ amb motiu del Dia Mundial de la Joventut, celebrat el pròxim 12 d’agost.

El 43,1% de les persones joves valencianes considera que el confinament va afectar la seua salut mental. Concretament, el 50,6% va sentir ansietat durant els mesos a casa i el 25,8% encara la pateix en la “nova normalitat”, segons l’estudi ‘L’impacte de la COVID-19 i la “nova normalitat” en la joventut valenciana’, elaborat per l’IVAJ i el CVJ.

Així mateix, Cristina Martínez ha aprofitat l’encontre amb la vicepresidenta per a parlar sobre els Pressupostos de la Generalitat per a 2022 i mostrar l’interés del CVJ en col·laborar de manera activa amb les diferents Conselleries en el disseny de les partides econòmiques que afecten la joventut.

“Les dades d’emancipació, atur juvenil, accés a l’habitatge i d’afectació de la salut mental demostren que la joventut ens trobem en una situació límit. Hem sigut el col·lectiu més afectat per la crisi provocada per la pandèmia i, per tant, necessitem una resposta contundent des de les institucions, amb immediatesa i amb una perspectiva a llarg termini”, ha reclamat Martínez.

Aquest encontre amb Oltra ha sigut el primer d’una ronda de contactes que el CVJ té programada amb altres membres del Govern autonòmic, com el president de la Generalitat, Ximo Puig; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau; el conseller d’Educació, Vicent Marzà; el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent; la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, i la consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo.

 

Oci alternatiu

D’altra banda, la campanya preparada pel CVJ inclou un programa cultural per als mesos de juliol i agost, on es recullen diverses activitats dirigides a persones joves organitzades per ajuntaments i altres entitats a tot el territori valencià.

La finalitat és promocionar l’oferta d’oci alternatiu entre la gent jove i reivindicar la importància de la socialització, la cultura segura i l’esplai per a gaudir d’una bona salut mental.

“Hem d’apostar, també les institucions públiques, per un model d’oci allunyat del món de la nit, que es centre en la cultura segura i que permeta crear espais de socialització alternatius”, ha proposat la presidenta del CVJ, qui ha assegurat que “és el moment de recuperar els espais després d’un any de pandèmia”.

 

Acte 12 d’agost

El colofó de la campanya ‘Mentalment gelades’ tindrà lloc el mateix 12 d’agost, Dia Mundial de la Joventut, amb un acte cultural organitzat pel CVJ, on presentaran el posicionament de l’entitat sobre polítiques de salut mental i com abordar la qüestió des de totes les àrees de govern de manera transversal.

L’esdeveniment també comptarà amb l’actuació d’artistes valencianes del món de la comèdia i la música. “Des del CVJ, sempre apostem per donar espai en les nostres activitats a la cultura i, per descomptat, a artistes del territori valencià”, ha assegurat Martínez.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.