Sense treball, no hi ha futur per a la joventut
1 maig, 2014
0

El CJCV reclama mesures urgents per a la creació d’ocupació de qualitat per a la joventut valenciana front al 62, 66% d’atur juvenil.

Exigeix al Govern Valencià, la lluita contra la precarietat laboral , així com un pla estratègic de tornada de la joventut exiliada.

El Primer de Maig és el Dia Internacional dels Treballadors i les Treballadores i, com a commemoració de la consecució de la jornada laboral de 8 hores, actualment serveix per a reivindicar els drets laborals i socials de la ciutadania en general i, especialment per la conjuntura actual, per a la joventut.

Des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana considerem que és necessari el replantejament de les mesures d´ocupació que actualment està duent a terme la Generalitat Valenciana, així com una revisió de la legislació laboral vigent que fins ara sols ha servit per a precaritzar encara més la relació de la joventut amb el mercat de treball; tot açò amb l´objectiu de garantir que els i les joves valencians puguen accedir a llocs de treball estables, de qualitat i vinculats a les seues expectatives o formació.

D’altra banda, des del començament de la crisi, estem assistint a l´exili massiu de gran quantitat de joves de la Comunitat Valenciana que després d´haver invertit, tant les seues famílies com l’Estat, una important quantitat de recursos en la seua formació, es veuen obligats a exiliar-se perquè el nostre país no els atorga cap tipus d’oportunitat. En aquest sentit, és necessari que la Generalitat Valenciana actue perquè aquesta joventut exiliada puga reprendre les seues vides personals i professionals al seu territori.

Des del CJCV valorem com a imprescindible per al futur de la nostra joventut i per als projectes vitals de les generacions vinents que es treballe intensament en la creació d´ocupació de qualitat i en la millora de les condicions de treball dels i les joves, per no haver de seguir parlant de generacions perdudes.