El Consell Valencià de la Joventut llança una campanya per a promoure la salut sexual, desmuntar els estereotips que envolten el sexe i visibilitzar la diversitat sexual

  • La cap d’Acció Social del CVJ destaca la necessitat de “desestigmatitzar totes les pràctiques sexuals, desmuntar el coitcentrisme i normalitzar els models de relacions afectivosexuals més enllà de la monogàmia”
  • Les infeccions de transmissió sexual han multiplicat la seua incidència a Espanya en les últimes dècades, segons les dades del Ministeri de Sanitat i el Ministeri de Ciència i Innovació

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) ha llançat la campanya ‘Sexualitat per a dummies: el que no t’atreveixes a preguntar a casa’ amb l’objectiu de donar visibilitat a la diversitat sexual i als diferents tipus de relacions sexuals, desmuntar els estereotips que envolten les pràctiques sexuals i promoure mètodes de prevenció i pràctiques sexuals segures entre la joventut.

“L’educació sexual és una feina pendent del nostre sistema educatiu i aquesta falta d’informació és suplida a través de la pornografia”, ha alertat la cap d’Acció Social del CVJ, Sonia Gil. “Com a conseqüència ens trobem amb una joventut amb escassos recursos per a gaudir de la seua vida sexual de manera plena i segura”, ha afegit.

Aquesta acció de sensibilització i informació, organitzada amb motiu del Dia Europeu de la Salut Sexual, busca acabar amb els estereotips que envolten les relacions sexuals d’acord amb els rols de gènere o l’orientació sexual, al mateix temps que incideix en la necessitat de cuidar la salut sexual.

Així mateix, Gil també ha destacat la necessitat de “desestigmatitzar totes les pràctiques sexuals, desmuntar el coitcentrisme i normalitzar els models de relacions afectivosexuals més enllà de la monogàmia, sense perdre mai de vista la salut sexual”.

Les infeccions de transmissió sexual, com la gonorrea, la clamidia, la sífilis o el virus del papil·loma humà, han multiplicat la seua incidència a Espanya en les últimes dècades, segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat i el Ministeri de Ciència i Innovació en l’informe ‘Vigilància epidemiològica de les infeccions de transmissió sexual a Espanya, 2018’, actualitzat en 2020.

“Les expertes ens diuen que la falta d’educació sexual o la falta de percepció de risc són alguns dels factors que s’amaguen darrere de l’augment de les infeccions de transmissió sexual”, apunta Gil. “Cal posar a l’abast de la joventut la informació necessària per a mantenir relacions sexuals de manera segura per a inculcar hàbits de salut sexual, com l’ús de mètodes de protecció o la realització periòdica de proves de detecció d’ITS”, ha conclòs.

La campanya inclou diverses accions en les xarxes socials, amb píndoles informatives sobre tipus de relacions afectivosexuals o la manera d’emprar els diferents mètodes de protecció contra les ITS. A més, per a aprofundir en la matèria i generar espais de debat i reflexió, el CVJ col·laborarà en un programa especial del podcast ‘Parlar per no callar’ sobre sexualitat i realitzarà un consultori a través de les xarxes amb una sexòloga on totes les joves que vulguen podran formular els seus dubtes.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.