#SuperJoves, El Poder de Canviar les Coses
22 agost, 2016
0

El Consell la Joventut de la Comunitat Valenciana denuncia la situació de precarietat que està patint la joventut valenciana i la necessitat de que la Generalitat aposte pel seu millor recurs, les persones joves.

(València 12.08.2016).  El jovent valencià viu una situació, a la qual, es troba treballant sense contracte; amb dos treballs i no arriba a final de mes o encadena un contracte temporal darrere d’altre. Així són les i els joves de la campanya #SuperJoves,  herois i heroïnes que lluiten contra la precarietat. Aquesta campanya, és una eina de visibilització amb la qual el CJCV “celebra” el 12 d’agost, Dia Internacional de la Joventut.

Les dades són preocupants: El nostre territori té una taxa d’atur jove que arriba quasi al 40% i la meitat d’aquesta gent porta a l’atur més d’un any. Una dada que ha millorat però que amaga una precarització, ja que quan el jovent troba feina el 98,2%, dels nous contractes que es fan, són temporals, i 6 de cada 10 joves té un treball inferior a la seua qualificació. Per això, reivindiquen que la joventut lluita diàriament amb la precarietat sense poder fer un projecte de vida.

A més a més, segons les dades del Consell, el 45% de la població jove a la nostra regió viu en situació de pobresa. Com a conseqüencia, més de 22.000 persones joves valencianes s’han exiliat  per a guanyar-se la vida. Un exili que suposa la pèrdua de 8275 milions d’euros en 10 anys. Per això, el CJCV aprofita el Dia de la Joventut per a reivindicar el super poder que té la joventut, que malgrat que tinga un present precari, vol canviar les coses.

Per tot açò, el CJCV volen cridar l’atenció en el Dia de la Joventut, sobre la importància que tenen les persones joves per a garantir la sostenibilitat del nostre Sistema de Benestar. Reclamen la necessitat de posar fi a la precarietat demanant: més inversió en polítiques d’ocupació i emancipació jove; més programes de qualificació; afavorir la tornada dels i les nostres joves exiliades, així com impulsar un canvi de model productiu que done protagonisme a la innovació i el capital humà. Canvis necessaris per a que les persones joves tinguen l’oportunitat de canviar les coses, però sobretot per a créixer com a societat.

 0. Cartell-xarxes-socials 08-08 12h