Les joves participants del projecte JOCC celebrem la fi de curs amb una trobada sobre participació juvenil en l’àmbit local

  • L’encontre té com a objectiu donar ferramentes per a analitzar l’entorn i detectar necessitats sobre les quals elaborar propostes
  • El projecte busca fomentar la participació ciutadana juvenil en els processos de participació directa impulsats per les institucions públiques

Les persones joves participants del projecte Joves per la Construcció de Ciutadania (JOCC), impulsat pel Consell Valencià de la Joventut i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, han celebrat la fi de curs amb una trobada sobre participació juvenil en l’àmbit local.

L’encontre, que va reunir joves de Tavernes de la Valldigna, Xàtiva, Xiva, Benidorm i Pilar de la Foradada, es va centrar en tot el contingut treballant a les aules en el darrer curs, però amb l’objectiu específic de donar ferramentes a la joventut per a analitzar el seu entorn, detectar necessitats sobre les quals elaborar propostes i presentar-les davant les autoritats locals. Les dinàmiques han sigut dissenyades amb la metodologia pròpia de l’educació no formal i l’oci educatiu amb la intenció de generar espais d’aprenentatge, però també de distensió, diversió i socialització.

Així mateix, amb la finalitat de consolidar aquests coneixements i mostrar accions reals que s’estan portant endavant en l’àmbit municipal per part de persones joves associades, les participants de la trobada de JOCC van conéixer a les persones joves que formen part del projecte #JovesEnMarxa (JEM). D’aquesta manera, es buscava motivar-les a participar de manera més activa a través de la generació de referents joves que estan fent accions als seus municipis, com són els grups de JEM.

A més, l’activitat ha comptat amb la visita del director general de l’Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, i la directora general de Participació Ciutadana, María Jesús Pérez.

JOCC és un projecte que busca fomentar la participació ciutadana juvenil en els processos de participació directa impulsats per les institucions públiques. Dirigit a l’alumnat de 1r d’ESO, pretén aproximar les administracions públiques, el seu funcionament i els canals de participació d’aquestes a la població jove i, així, combatre la desafecció política.

Al llarg d’aquest curs escolar 830 alumnes de 39 instituts ubicats en 22 municipis de les tres províncies del territori valencià han participat en el projecte, el qual iniciarà una segona edició a partir de setembre amb l’inici del nou període acadèmic.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.