Acaba la Trobada de Consells Locals de la Joventut del CJCV, amb molt bon sabor de boca!
9 maig, 2017
0

portada 1Els Consells Locals de Joventut estem en transformació constant i això ens obliga a plantejar-nos cada cert temps què estem fent i quin és el rumb cap on estem caminant.

Per això, en la trobada del passat 1 d’abril, hem volgut dedicar-la per un costat a somniar l’ideal de CLJ que cerquem en el segle XXI. Així, hem imaginat un CLJ amb: espais de construcció positiva, Seu autogestionada i pròpia, l’assemblearisme com a manera de funcionament, participació oberta a joves associades o no, diversitat i persones molt implicades, etc. Però no sols això, sinó com a persones responsables i voluntàries de les nostres entitats, hem realitzat una feina d’autocrítica que ens permeta detectar el funcionament i les mancances que ocorren als nostres consells de joventut. Per què? Doncs perquè és l’única manera, des de l’anàlisi realista, des d’on podem elaborar entre totes propostes concretes que puguem aplicar. Per a fer-ho, hem reflectit una línia del temps, on analitzar primer en quina situació estem cada un dels CLJ, amb l’objectiu d’identificar les febles que puguem tindre i construir des d’ací, propostes que milloren el nostre funcionament.

Tres han sigut les temàtiques a debatre i reflexionar en grup. Hem escollit, per IMG-20170401-WA0006una banda, la participació interna, ja que el relleu, la involucració de les entitats de base, la gestió del funcionament com a grup i les estructures organitzatives que utilitzem, són aspectes que hem de cuidar per assegurar-nos un teixit associatiu fort i representatiu.
La participació externa havia d’eixir també a anàlisi, perquè moltes vegades la imatge que projectem no és la que volem donar, i això sols ho podem detectar si revisem els esforços que dediquem a donar-nos a conèixer i al fet de comptar amb la participació de nous col·lectius i joves no associades. I, per últim, un eix del qual no ens podíem oblidar era la coherència, ja que cal mirar-nos en un mirall per a qüestionar-nos els tipus d’accions que realitzem, els missatges que defensem i si corresponen als valors que volem transmetre.

_MG_9308IMG-20170401-WA0034

 

 

 

Amb totes les reflexions dels grups, vam realitzar un apartat de propostes per a cada bloc. Aquestes, seran recollides en aquest web, en l’apartat “bones pràctiques” (encara en construcció), per tal que servisquen d’inspiració a l’hora de planificar les nostres intervencions.

Des de Territorial, apostem per fomentar la Xarxa de Consells de Joventut, ja que entre totes construïm una xarxa associativa forta!

IMG-20170401-WA0020