#VOTAambTRELLAT!

logotip final sol

Aquest 20 de desembre tenim una cita amb les urnes. Les persones joves tenim molt a dir, ja que al Congrés dels Diputats es decideixen moltes de les polítiques que afecten al nostre dia a dia. Per això, volem crear un espai de reflexió per saber què volem, què ens ofereixen les diferents candidatures, i que el #20D puguem VOTAR amb TRELLAT! #VOTAambTRELLAT


ANALITZEM ELS PROGRAMES ELECTORALS!

Hem analitzat els programes electorals per conéixer quines polítiques proposen els partits polítics per a la joventut. Ací teniu els resultats.
Si voleu consultar de quina manera els hem analitzat, punxa en la imatge.

A més, hem redactat un document d’incidència política. Consulta les nostres propostes en aquest enllaç!

AVALUACIÓ PROGRAMES ELECTORALS

La joventut és una de les protagonistes d’aquesta campanya electoral, ja que hi ha una gran indecisió del vot entre els i les joves, i es tracta d’un col•lectiu que té una gran desconfiança cap a la classe política. Per tal d’intentar posar a la joventut com a un dels eixos fonamentals de la campanya electoral, el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) vam posar en marxa fa unes setmanes una campanya de foment del vot juvenil, dins de la qual han analitzat els programes electorals dels principals partits que es presenten a les eleccions. Estem cansats d’escoltar que som el futur, quan la veritat és que no veiem un demà clar. És hora de reivindicar amb més força que mai que som el present, un present necessari pel futur d’una societat on, malauradament, no se’ns té suficientment en compte.

Per tal de mostrar la rellevància o no de les mesures concretes cap a la joventut als programes electorals, els avaluadors han puntuat amb emoticones les propostes dels partits en diferents àmbits que preocupen als i les joves. ‘Per exemple, més de la meitat dels i les joves del país no tenim un lloc de treball, un quart de nosaltres no podem treballar o estudiar degut a les condicions econòmiques i sols dos de cada deu ens podem independitzar de casa dels nostres pares i mares, a causa de la precarietat laboral imperant’. Aquestes són algunes de les respostes que des del CJCV hem buscat als diferents programes a la realitat de la joventut.

Aquesta anàlisi en cap moment pretén fer atacar als programes electorals dels partits polítics, sinó posar de manifest que les i els joves moltes vegades quedem invisibilitzats en les propostes electorals que els partits fan a la ciutadania. És cert que molts dels programes contenen mesures de les quals les persones joves podríem ser beneficiaris també, però en la seua redacció i desenvolupament no apareguem reflectits, mentre que si es reflecteixen altres sectors i col•lectius de la societat.

DEBAT JOVE!

L’1 de desembre, a les 21.30h, al programa RAONEM de Levante TV, va tindre lloc el #DebatJove organitzat pel CJCV on tinguérem l’ocasió de conéixer de la mà dels candidats i candidates joves dels principals partits que concorren a les eleccions del #20D, les propostes que fan en matèria de polítiques de joventut #participació #igualtat #educació i #emancipació.

candidats que venen

4 ÀREES TEMÀTIQUES!

participació

El 13 al 16 de NOVEMBRE vam obrir un espai a les nostres xarxes socials per parlar i reflexionar sobre PARTICIPACIÓ! Està el voluntariat reconegut? Es fomenta l’associacionisme juvenil? Quines són les propostes del CJCV? Participa per Facebook i Twitter.

Xarxes Socials


Título