votEU2019

KIT DE RECURSOS

En aquest apartat podreu trobar diferents recursos que nosaltres hem utilitzat per a la campanya de les eleccions europees. Podeu utilitzar les fitxes i recursos per a realitzar les vostres pròpies campanyes i activitats per a fomentar el vot europeu.

LES DONES A LA UE

  1. Les dones a la UE

DEMOPLAÇA: EUROPA AL CARRER

Con motivo de las próximas elecciones al Parlamento Europeo, estamos desarrollando una serie de acciones (financiadas por un proyecto Erasmus+) para difundir y promocionar el voto joven para estas elecciones. Estas acciones están enmarcadas dentro de la campaña “la clau del vot
Para ello les solicitamos la cesión de un pequeño espacio en el que poder montar un par de mesas y realizar una serie de acciones y actividades con el colectivo estudiantil (hacia el que va centrado estas acciones de promoción y difusión del voto).
Este espacio, al que nosotros hemos denominado demoplaza serviría para difundir la UE, sus instituciones, para qué se vota, como influyen la UE en el día a día, etc.

Què OpinEU?

El Consell Valencià de la Joventut, juntament amb el Comité de les Regions, Europe Direct Comunitat Valenciana i la Generalitat Valenciana, organitzà l’activitat “Què opinEU” el 19 de febrer de 2019.

Es tractà d’un café tertúlia conduït per Joan Calabuig en representació del Consell de les Regions de la Unió Europea amb la participació de totes les forces polítiques que tenen representació al Parlament Europeu.

A l’acte intervingueren Carmen Salvador (Partido Popular), Partit Socialista, Pau Gracía (Esquerra Unida),  Esther Sanz (Podem), Jesús Salmerón (Ciudadanos), Jordi Martínez (Compromís) i Pilar Mª Blasco Climent, presidenta del Consell Valencià de la Joventut.

Aquesta ha sigut la primera activitat d’una campanya del Consell Valencià de la Joventut per a promoure el vot juvenil a les eleccions europees.

FORMACCIÓ

KIT DE RECURSOS

 Aquesta formació et donarà les claus i ferramentes per a saber com explicar als i les joves què són les eleccions (europees, autonòmiques i locals), com podem votar i quan fer-ho, com entendre els programes electorals, com fer propostes joves per tal de millorar-los tant a l’àmbit local com a l’autonòmic, com funcionen les Institucions de la Unió Europea i perquè és fonamental participar de les eleccions europees, i molt més.