És el virus d’inmunodeficiència humana, i és una infecció que afecta al sistema inmunitari del nostre cos, és a dir, ens deixa sense defenses front a infeccions causades per agents externs.
1. Inici de la infecció:
2. Fase crónica:
3. Fase avançada:
La millor prevenció és la informació per previndre situacions de risc. Tenir uns coneixements senzills i liures de prejudicis sobre la infecció i les seues víes de transmissió és la manera més eficaç de protegir-se.
1. Sexual: És el mètode de transmissió més conegut i també el que més confusions crea per tots els mites que s’han generat al seu voltant. Es pot previndre amb l’ús de preservatius i barreres de làtex.*
2. Sanguini: És a infecció que es produeix per contacte directe amb sang infectada amb VIH. És dóna per fer un ús compartit d’agulles, xeringues o altres elements punxants contaminats. Es pot previndre no compartint agulles, eringues, fulles d’afaitar, etc.**
3. Mare-Fill/a: Una dona VIH positiva pot trasmetre la infecció al fetus durant l’embaràs, el part o la lactància. Es pot previndre amb atenció santiària regular des del principi de l’embaràs, tractament amb medicaments i evitant la lactància.
* Important: En el cas del preservatiu vaginal, cal canviar-ho cada vegada que canvia de parella sexual. Amb les joguines sexuals és imprescindible fer una bona desinfecció i, en cas de compartir-les, emprar preservatiu.
** Important: Per a tatuar-se o fer-se piercings, cal anar a establiments homologats i reglats que compleixen les normes de desinfecció.
No existeixen grups de risc, però sí pràctiques de risc.
El VIH en cap cas es transmet:
A banda del conegut VIH, hi ha altres ITS (Infeccions de Transmissió Sexual). Algunes poden ser:
La prova consisteix en un senzill anàlisi de sang. És important conèixer que soles es pot detectar mitjançant la prova específica del VIH, no es detecta a altres anàlisis de sang. També cal tindre en compte que les 12 primeres setmanes d’infecció és possible que aquesta no aparega als anàlisi. Per tant, cal esperar-se almenys tres mesos des de la pràctica de risc per a fer-se la prova.
La prova pot realitzar-se:
CIPS d’Alacant: C/ Pça Espanya, 6 – CP 03010 – Tlf: 900 702 020
CIPS de Castelló: C/ Av. del Mar, 8 – CP 12003 – Tlf: 964 39 96 40
CIPS de València: C/ San Làzaro, s/n – CP 46017 – Tlf: 963 13 16 16
Benvingut/da a la informació bàsica sobre les galetes de la pàgina web responsabilitat de l’entitat: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA.
Una cookie o galeta informàtica és un petit fitxer d’informació que es desa en el teu ordinador, “smartphone” o tauleta cada vegada que visites la nostra pàgina web. Algunes galetes són nostres i altres pertanyen a empreses externes que presten serveis per a la nostra pàgina web.
Les galetes poden ser de diferents tipus: les galetes tècniques són necessàries perquè la nostra pàgina web pugui funcionar, no necessiten la teva autorització i són les úniques que tenim activades per defecte. Per tant, són les úniques galetes que estaran actives només prement el botó ACCEPTAR.
La resta de galetes serveixen per millorar la nostra pàgina, per personalitzar-la d’acord amb les teves preferències, o per poder mostrar-te publicitat ajustada a les teves cerques, gustos i interessos personals. Totes elles les tenim desactivades per defecte, però pots activar-les en el nostre apartat CONFIGURACIÓ DE GALETES: pren el control i gaudeix d’una navegació personalitzada a la nostra pàgina, amb un pas tan senzill i ràpid com és marcar les caselles que tu vulguis.
Si vols més informació, consulta la POLÍTICA DE GALETES de la nostra pàgina web.CONFIGURACIÓ DE GALETESACCEPTAR