Què és el Parlament Valencià Jove?

El Parlament Valencià Jove (PVJ) és una oportunitat única per a la joventut valenciana de fer sentir les nostres veus i opinions sobre els temes que ens importen i ens afecten directament. Spoiler: No sols sabem parlar de joventut, que també!, sinó que tenim opinió sobre els temes d’actualitat.

No ens “mola” no poder pagar el lloguer o començar a treballar de la manera més precaritzada que existeix: fent pràctiques no remunerades. Tampoc “mola” veure l’empitjorament de la crisi climàtica o com hem de fer front als discursos d’odi contínuament. I per descomptat, no ens “mola” gens que el masclisme continue assajant a les nostres amigues i germanes o que hàgem de continuar defensant amb dents i ungles els drets de les persones LGTBI.

Activitats formatives

Aquesta edició del Parlament Valencià Jove (PVJ) va comptar amb 3 esdeveniments formatius per a 20 persones cadascun. El contingut va estar dirigit a aprendre sobre els diferents corrents ideològics i sobre el funcionament de Les Corts Valencianes a través de l’educació no formal. Diferents dinàmiques de coneixença van integrar els caps de setmana, formants un equip fort d’amigues i amics que van compartir diferents punts de vista sobre temes d’actualitat. temes d’actualitat.

Visita al Palau de la Generalitat i Debat Jove

A més, les participants també van visitar els edificis emblemàtics del Palau de la Generalitat i Les Corts, on es prenen decisions que ens afecten diàriament, de la mà d’algunes diputades i diputats joves que es van presentar a les passades eleccions del 28 de maig. Després d’això van assistir a un Debat Jove amb elles a l’Espai Inestable, on van poder escoltar les idees i propostes per millroar la vida de la joventut valenciana. 

Parlament Valencià Jove

 I quasi per a culminar, un total de 60 persones joves entre 16 i 26 anys anirem a passar el cap de setmana a l’Alberg Actio en Alboraig. Un cap de setmana amb diferents dinàmiques, formacions i jocs per a preparar-nos i anar a les Corts el dilluns 13 de novembre a fer una Proposta de No Llei (PNL) a través d’un joc de rol amb els diferents corrents ideològics. 

També comptarem amb la participació de diferents diputats i diputades que treballen actualment a Les Corts per a poder conéixer de primera mà el treball que fan en els diferents grups parlamentaris.

I per a acabar…

El 2 de desembre celebrarem el 40 aniversari del Consell Valencià de la Joventut, on compartiremde nou totes juntes els resultats de l'experiència d'haver participat en el Parlament Valencià Jove en la seua tercera edició.

Perquè volem que totes les nostres veus no es queden tancades dins de quatre parets, sinó que ressonen per tot el territori i arriben dins de Les Corts Valencianes per a continuar sent el motor del canvi. 

 

Si tens algun dubte o vols rebre més informació, pots contactar amb nosaltres en el 963 510 120 o escriure’ns un correu a tecnic.disseny@conselljoventut.org.

El projecte Parlament Valencià Jove està cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea. El contingut d’aquest apartat web és responsabilitat exclusiva del Consell Valencià de la Joventut i ni la Comissió Europea, ni el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) són responsables de l’ús que pugui fer-se de la informació aquí difosa.