Què és el Parlament Valencià Jove?

El Parlament Valencià Jove (PVJ) és una oportunitat única per a la joventut valenciana de fer sentir les nostres veus i opinions sobre els temes que ens importen i ens afecten directament. Spoiler: No sols sabem parlar de joventut, que també!, sinó que tenim opinió sobre els temes d’actualitat.

No ens “mola” no poder pagar el lloguer o començar a treballar de la manera més precaritzada que existeix: fent pràctiques no remunerades. Tampoc “mola” veure l’empitjorament de la crisi climàtica o com hem de fer front als discursos d’odi contínuament. I per descomptat, no ens “mola” gens que el masclisme continue assajant a les nostres amigues i germanes o que hàgem de continuar defensant amb dents i ungles els drets de les persones LGTBI.

Aquesta edició del PVJ tindrà activitats al llarg de tot l'any...

En primer lloc, es faran 3 esdeveniments formatius per a 20 persones cadascun. El contingut anirà dirigit a aprendre sobre els diferents corrents ideològics i sobre el funcionament de Les Corts Valencianes a través de l’educació no formal. Diferents dinàmiques de coneixença integraran el cap de setmana per a formar un equip fort d’amigues i amics que compartiran diferents punts de vista sobre temes d’actualitat.

Les assistents a alguna d’aquestes tres activitats formatives, tindran assegurada la seua plaça per a participar en el gran esdeveniment del Parlament Valencià Jove al novembre. Si tens entres 16 i 26 anys, no t’ho penses!

Activitats formatives

Visita al Palau de la Generalitat i debat jove

A més, has visitat alguna vegada el Palau de la Generalitat? O saps on es troben Les Corts?

Són llocs on es prenen decisions que ens afecten diàriament com a persones joves, a part de ser edificis històrics de la ciutat de València.

El pròxim 4 de maig a les 16:00 hores visitarem aquests emblemàtics edificis de la mà d’algunes de les diputades i diputats joves que es presentaran a les eleccions el 28 de maig. Si vols saber què proposen i quines idees tenen per a millorar la vida de la joventut valenciana, després de la visita, tindrem un debat jove amb elles a l’Espai Inestable (Carrer d’Aparisi i Guijarro, 7. València). I també hi haurà de berenar per a totes!

 

👉 S’obriran registres més endavant

📆 Dijous 4 de maig

📍   Ens veiem al Palau de la Generalitat a les 16.00h

📍   Després al debat en Espai Inestable a les 18.00h

⚠️ Activitat completament gratuïta

Parlament Valencià Jove

Agafa l'agenda i apunta: del 10 al 13 de novembre serà l'epicentre del PVJ.

Anirem un total de 60 persones joves entre 16 i 26 anys a passar el cap de setmana a l’alberg Actio en Alboratxe. Un cap de setmana amb diferents dinàmiques, formacions i jocs per a preparar-nos i anar a Les Corts el dilluns 13 de novembre a fer una Proposta de No Llei (PNL) a través d’un joc de rol amb els diferents corrents ideològics.

També comptarem amb la participació de diferents diputats i diputades que treballen actualment a Les Corts per a poder conéixer de primera mà el treball que fan en els diferents grups parlamentaris.

👉 S’obriran registres més endavant
📍 Ens veiem a l’alberg Actio en Alboratxe
📆 Reserva la data: del 10 al 13 de novembre
⚠️ Activitat completament gratuïta

I per a acabar…

En desembre tindrem un acte on podrem compartir de nou totes juntes els resultats de l'experiència d'haver participat en el Parlament Valencià Jove en la seua tercera edició.

Perquè volem que totes les nostres veus no es queden tancades dins de quatre parets, sinó que ressonen per tot el territori i arriben dins de Les Corts Valencianes per a continuar sent el motor del canvi.

Donarem la informació d’aquest últim esdeveniment més endavant ;D

 

 

 

Si tens algun dubte o vols rebre més informació, pots contactar amb nosaltres en el 963 510 120 o escriure’ns un correu a tecnic.disseny@conselljoventut.org.

El projecte Parlament Valencià Jove està cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea. El contingut d’aquest apartat web és responsabilitat exclusiva del Consell Valencià de la Joventut i ni la Comissió Europea, ni el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) són responsables de l’ús que pugui fer-se de la informació aquí difosa.