De 2016 a 2018

15a Comissió Permanent:

Natxo Mollà Llin
Paula Pallarés Reoli
Pilar Blasco Climent
Miguel Vargas Rodríguez
Gustau Pérez Pérez
Serezade Enguídanos Segui
Elena Navarro Olmos
Xabier Triana Gómez

En aquest periode el Consell de la Joventut tonar a tindre un gran reconeixement per part de l’administració valenciana, que el torna a dotar de recursos econòmics previs a les retallades. També s’inicia un procés que culmina amb la renovació de la legislació de joventut, amb l’aprovació de la nova Llei 15/2017, de Polítiques Integrals de Joventut, en la qual el Consell de la Joventut influeix de forma determinant. Aquesta llei, a més promoure de forma clara les polítiques de joventut des del municipalisme, i d’impulsar la participació i l’associacionisme juvenil, atorga al Consell un nou estatuts, i facilita el seu funcionament i mecanisme de finançament.

Fruit d’aquest procés legislatiu, per petició del propi Consell, es canvia la denominació de l’organisme, que a partir d’ara es denominarà Consell Valencià de la Joventut.

Després de l’aprovació de la nova Llei de Joventut, es comença un treball per elaborar una Estratègia Valenciana de la Joventut. Des del Consell de la Joventut s’arreplegen propostes i es treballa coordinadament des de les entitats juvenils per confeccionar 370 mesures a presentar a la Generalitat Valenciana per incloure en aquesta EVAJ.