COMUNICAT SOBRE EL DEBAT A LES CORTS VALENCIANES SOBRE LA CREACIÓ DE LES COMISSIONS DE JOVENTUT

Amb pesar i decepció, observem el resultat de les primeres votacions a les Corts Valencianes sobre la creació de dues comissions de joventut; la proposta de comissió permanent no legislativa sobre polítiques integrals de joventut, presentada pel Grup Parlamentari Compromís i la d’una comissió especial d’estudi sobre joventut, presentada pel Grup Parlamentari Socialista. Tot i això, celebrem que aquestes propostes, que vam traslladar a l’inici de la present Legislatura als grups parlamentaris Popular, Socialista i Compromís, hagen arribat finalment al debat de l’hemicicle, però ens trobem amb una negativa, ja que no han eixit aprovades.

Cal subratllar que aquesta demanda no és nova. Durant passades legislatures, hem instat repetidament els diferents grups parlamentaris a considerar la creació d’una comissió de joventut, sota la convicció i reivindicació de què la perspectiva jove i la presència de la joventut han d’institucionalitzar-se. Ja s’està donant en altres parlaments, com en el cas més recent del Congrés dels Diputats, on en l’última reestructuració de les comissions, es va crear una comissió permanent legislativa de joventut i infància, amb una votació a favor que va comptar amb ampli suport de les forces polítiques amb representació en el Congrés, fita a la qual hauríem d’aspirar.

Ahir, les dues propostes van ser objecte de debat i hui ha sigut la votació. No obstant això, lamentablement, els partits del govern no han recolzat cap d’aquestes propostes. És evident que necessitem consensos i majories àmplies a l’arc parlamentari per centrar el debat en la joventut i proporcionar-li un espai propi. Aquesta reivindicació històrica del Consell Valencià de la Joventut continuarà sent ferma, i continuarem treballant amb els diferents grups parlamentaris per garantir que la joventut tinga un espai dedicat per a les seues polítiques, allunyant-se de ser un tema secundari en altres comissions.

Afrontem aquesta situació amb preocupació, ja que la joventut valenciana travessa una realitat marcada per la precarietat en diversos àmbits, com l’accés a l’habitatge i les dificultats per a trobar ocupació estable i amb dignitat per a construir el nostre projecte de vida.

Ara més que mai, instem tots els partits que consideren innecessària aquesta Comissió a reconsiderar la seua decisió i a reflexionar sobre la importància de donar resposta a les preocupacions de la joventut. La creació de la Comissió de Joventut és una demanda fonamental que no pot ser ignorada si volem construir un futur més just i equitatiu per a tots els valencians i valencianes.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.