El Consell Valencià de la Joventut convida al nou govern valencià a parlar de joventut amb la seua campanya “Parlem de Joventut?”

Amb motiu del Dia Internacional de la Joventut

El Consell Valencià de la Joventut convida al nou govern valencià a parlar de joventut amb la seua campanya “Parlem de Joventut?”

  • Desarticular discursos adultcentristes sobre la joventut, posar la situació de les joves valencianes en el centre del debat públic i revindicar el treball realitzat per les joves associades, seran els temes centrals de la campanya del CVJ per a aquest 12 d’agost
  • El CVJ animarà al nou context polític valencià a continuar parlant de joventut, així com a la joventut valenciana a continuar participant en espais per a ser escoltats

València, 10 d’agost de 2023.

‘’Parlem de Joventut?’’ Així és el lema que encapçala la nova campanya proposada pel Consell Valencià de la Joventut per a aquest 12 d’agost, Dia Internacional de la Joventut. Amb ella, es pretén realitzar una sensibilització des de la perspectiva jove, a través de la desarticulació de discursos adultcentristes i la visibilització del treball que la joventut valenciana exerceix dins de l’associacionisme juvenil.

Vells discursos

‘’La joventut no es preocupa per res’’, ‘’la joventut es resisteix a ser propietària’’, ‘’la joventut no treballa perquè no vol’’; són alguns dels estereotips juvenils que es pretenen desmentir amb aquesta campanya que l’organisme de representació juvenil de la Comunitat Valenciana durà a terme. Nuria Dolz, Vocal i responsable del Bloc de Participació del CVJ, explica:

Tractem de desmentir tòpics que habitualment ens trobem les persones joves i que estigmatitzen la joventut, descrivint-la com un col·lectiu apàtic, conscienciant sobre tota la tasca altruista que fa la joventut valenciana gràcies a la seua participació i voluntariat en associacions juvenils”. 

Nous començaments

La passada jornada electoral del 28 de maig va resultar amb canvis dins de la política valenciana, motiu pel qual la iniciativa proposada pel Consell Valencià de la Joventut per a aquest 12 d’agost, també tractarà d’interpel·lar al nou govern valencià. El CVJ es presentarà com l’espai de representació juvenil del territori valencià, així com tractarà de posar en el centre del debat públic, mediàtic i de l’agenda política d’aquestes, les problemàtiques juvenils i les seues propostes per a obrir línies de treball conjunt cap a polítiques juvenils reals i eficaces. Esther Martínez, Vicepresidenta del CVJ comenta:

“Amb ‘’Parlem de Joventut?’’ Volíem aprofitar el Dia Internacional de la Joventut i el context institucional, nou govern autonòmic la XI Legislatura de Corts, per interpel·lar a tots els agents respecte a que hem de tractar els problemes de la joventut i impulsar polítiques de joventut que els aturen i que les persones joves han d’estar en eixe procés”.

Mateixos valors

L’associacionisme juvenil forma part de la vida de milers de joves de tot el territori valencià; el 64% està associat o ho ha estat. De múltiples maneres i totes elles molt diverses, les entitats associatives recullen una col·lectivitat de joves inquiets; joves que no es conformen i busquen cada vegada més espais en els quals fer-se eco. 

La campanya proposada per a aquest 12 d’agost pel Consell Valencià de la Joventut, aprofita una vegada més per a reivindicar la necessitat de l’associacionisme juvenil, així com reclamar més espais on les joves puguen expressar-se i participar. Susanna Martínez, Vocal i responsable del Bloc de Territorial del CVJ ha destacat que, precisament, per la motivació dels persones joves de participar i intervindre en els seus problemes, calç continuar enfortint espais de participació com els Consells Locals i Territorials de Joventut, donat que asseguren que la joventut dispose d’organismes deliberatius i que vehiculen les seues demandes com a grup.

 

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.