El Consell Valencià de la Joventut i la Conselleria de Participació renoven el seu conveni de col·laboració per a fomentar l’educació en la participació entre la joventut valenciana

  • Aquesta iniciativa, dirigida a l’alumnat de 1r d’ESO, inclou la creació de grups informals de participació per a la generació de propostes i accions participatives en l’entorn pròxim
  • En l’última edició de JOCC han participat 1.044 alumnes, quasi un 26% més de persones participants respecte del passat curs escolar

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica han firmat la renovació del seu conveni de col·laboració per a continuar un any més amb el projecte ‘Joves per la Construcció de Ciutadania (JOCC)’ amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana juvenil a les aules mitjançant metodologies participatives. 

Aquesta iniciativa està dirigida a l’alumnat de 1r d’ESO i compta amb nou sessions, tres més que en l’edició anterior, que es realitzaran en els instituts amb la finalitat d’aproximar les administracions públiques, el seu funcionament i els canals de participació d’aquestes a la població jove i, així, combatre la desafecció política.

“La participació juvenil comença amb l’empoderament de les persones joves i amb l’autodescobriment de la nostra pròpia veu. Amb aquest projecte busquem que les persones joves interioritzen el seu paper com a membres actius de la societat, però sobretot que entenguen que existeix un lloc per a nosaltres en els espais de decisió i en la política i que hem de fer-ne ús”, ha explicat la cap de Participació del CVJ, Maria Arias.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat el valor d’aquesta col·laboració “que afavoreix el foment de l’educació en participació de xiquets, xiquetes i adolescents de la Comunitat Valenciana”.

La formació i educació en la participació dels i les més joves a les aules “és essencial per a construir una cultura més participativa i inclusiva”, ha afirmat Pérez Garijo, un model que recull la nova llei valenciana de participació.

En l’última edició de JOCC han participat 1.044 alumnes de 55 grups perteneixents a 22 instituts ubicats en les tres províncies del territori valencià, quasi un 26% més de persones participants respecte del passat curs escolar.

Les actuacions contemplades a l’acord, que comptarà amb un pressupost de 40.000 euros, inclouen la creació de grups informals de participació per a la generació de propostes i accions participatives en l’entorn pròxim, així com la celebració de reunions i trobades amb agents socials com el professorat, el teixit associatiu valencià i la Xarxa de Governança Participativa Municipal.

¡Comparteix!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.