El Consell Valencià de la Joventut denúncia la criminalització que està patint el col·lectiu jove

  • Sols un 8,1% de la població jove valenciana d’entre 20 i 29 anys i un 0,4% d’entre 12 i 19 anys està vacunada amb pauta completa, segons dades del Ministeri de Sanitat
  • La escassa oferta d’oci alternatiu, més enllà del tradicional oci nocturn, es constitueix com una de les principal causes de la celebració de botellots entre la joventut

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) ha denunciat la criminalització que està patint el col·lectiu jove en els darrers dies a causa de l’augment de la incidència acumulada. Com bé han informat les autoritats sanitàries, tant en l’àmbit nacional com autonòmic, la franja d’edat d’entre 12 i 29 anys concentra la majoria dels nous casos de Covid-19.

“Aquestes dades s’han interpretat com una conseqüència directa de la irresponsabilitat que des dels poders públics i els mitjans de comunicació s’atribueix a les persones joves pel simple fet de ser joves. No obstant això, és normal que aquesta franja d’edat acumule més contagis actualment donat que es tracta del grup d’edat amb un menor percentatge de persones vacunades”, ha assegurat la presidenta del CVJ, Cristina Martínez.

Sols un 8,1% de la població jove valenciana d’entre 20 i 29 anys està vacunada amb pauta completa (un 10% a escala estatal), xifra que disminueix fins al 0,4% en el grup de 12 a 19 anys (un 0,6% a escala estatal), segons dades del Ministeri de Sanitat.

El macrobrot de Mallorca, causat per les festes de final de curs i que afecta al voltant de 1 500 persones d’entre 18 i 20 anys, és un incident “injustificable”, que respon a l’incompliment de les mesures de seguretat i higiene per part de les persones assistents, però també de les empreses organitzadores. “No es pot utilitzar aquest fet, protagonitzat per una minoria, per a culpabilitzar i estigmatitzar tota la joventut, un col·lectiu que comprén des dels 12 als 30 anys i on conviuen moltes realitats diverses”, ha afegit Martínez.

 

Oci alternatiu i vacunació

Així mateix, la escassa oferta d’oci alternatiu, més enllà del tradicional oci nocturn, es constitueix com una de les principal causes de la celebració de botellots entre la joventut. “Des del CVJ hem reclamat l’aposta decidida de les institucions públiques per activitats d’esplai destinades a les persones joves que representen una alternativa real a l’entreteniment nocturn, com són les activitats que duen a terme les entitats d’educació no formal”, ha reivindicat la presidenta del CVJ.

Cristina Martínez ha assenyalat també com a part de la solució “la necessitat d’accelerar la vacunació entre les persones joves al territori valencià”, com ja han fet les comunitats autònomes de Balears, Catalunya i Múrcia.

De la mateixa manera, el CVJ aposta per la implementació d’un sistema més flexible per a demanar cita prèvia per a la vacunació, sobretot davant de l’estiu, però també per a adaptar el procés a les circumstàncies personals.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.