El Consell Valencià de la Joventut denúncia que l’atur juvenil a la Comunitat Valenciana és del 40,3% i demana que els pressupostos de la Generalitat per a 2021 prioritzen les polítiques d’ocupació jove

  • L’organització insisteix també en la necessitat d’invertir en polítiques d’accés a l’habitatge per a les persones joves i recorda que 4 de cada 5 persones menors de 30 anys no es poden emancipar a l’autonomia
  • La presidenta del CVJ, Pilar Blasco, assegura que seguiran treballant per “incloure les reivindicacions de la joventut valenciana en els pressupostos de 2021 en el seu pas per les Corts”

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) ha demanat a la Generalitat que la proposta de pressupostos per a 2021 que presentarà a les Corts el pròxim divendres prioritze les polítiques d’ocupació i accés a l’habitatge per a les persones joves.

El CVJ s’ha reunit aquest dimarts amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a traslladar-li la importància d’incorporar en el disseny dels pressupostos els problemes que afecten la població d’entre 16 i 29 anys a causa de la pandèmia.

L’atur juvenil a la Comunitat Valenciana se situa en un 40,3% en el segon trimestre de l’any, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, i 4 de cada 5 persones menors de 30 anys no es poden emancipar a conseqüència de l’elevat preu del lloguer, segons l’Observatori d’Emancipació del Consejo de la Juventud de España.

“Hem normalitzat escoltar xifres terribles relacionades amb l’ocupació juvenil, però cal fer entendre que es tracta d’un assumpte prioritari i que els problemes de la joventut són els problemes de tota la societat”, ha afirmat la presidenta del CVJ, Pilar Blasco.

A més, ha aprofitat l’encontre amb el cap del Consell per a reclamar una participació activa de l’associacionisme juvenil en l’elaboració del Pla Ariadna i que el projecte s’integre dins de l’Estratègia Valenciana de la Joventut.

El CVJ també s’ha reunit amb la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, per a estudiar com incloure de manera transversal les propostes de l’entitat, recollides a la ‘Guia per a frenar l’impacte de la crisi de la covid-19 en la joventut valenciana’, en els pressupostos de 2021.

Així mateix, també s’ha traslladat al vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, amb qui Blasco es va reunir aquest dimarts, la necessitat d’elevar la partida pressupostaria destinada a ajudes al lloguer.

El Consell Valencià de la Joventut es reuneix aquest dijous, 29 d’octubre, amb el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, per a parlar sobre l’augment dels recursos econòmics que l’Executiu autonòmic destina a les polítiques d’ocupació juvenil.

Finalitzada la ronda de contactes amb els membres del Govern, el CVJ té la intenció de participar en el procés parlamentari dels pressupostos a través dels grups polítics.

“Seguirem treballant per incloure les reivindicacions de la joventut valenciana en els pressupostos de 2021 en el seu pas per les Corts”, ha apuntat la presidenta del CVJ. “La pandèmia ens ha afectat a totes i tots, però a la gent jove de manera especial i les polítiques públiques han de reflectir-ho”.

¡Comparteix!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.