La nova Comissió Permanent del Consell Valencià de la Joventut es constitueix amb la missió d’incorporar la joventut i la seua realitat en l’agenda pública
17 desembre, 2020
0
  • La nova direcció aposta per enfortir l’associacionisme juvenil i dotar-lo de recursos per a empoderar a les persones joves
  • El CVJ celebra un acte de cultura segura, on aposta per les artistes valencianes i reivindica el paper de la dona en el sector de la música

La nova Comissió Permanent del Consell Valencià de la Joventut (CVJ) s’ha constituït aquest dissabte amb la missió d’incorporar la joventut i la seua realitat en l’agenda pública.

Durant la celebració de l’Assemblea General Extraordinària de l’organisme, les entitats membre han votat la composició del seu màxim òrgan de decisió per als pròxims dos anys.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha sigut l’encarregada d’inaugurar l’acte, on ha destacat el treball del CVJ en la defensa de la gent jove. També ha insistit en la necessitat d’incorporar les polítiques de joventut com un eix transversal en totes les àrees del Consell.

Cristina Martínez, del Consell de la Joventut de Quart de Poblet, ha sigut elegida presidenta. L’òrgan col·legiat es completa amb dues vicepresidències, que ostentaran Alexandre Tomás, de la Federació d’Escoltisme Valencià, i Irene Peris, de Scouts Valencians. Kevin Rost, del Consell de la Joventut de Castelló, es fa amb la Secretaria, mentre que Sonia Gil, de Joves PV – Compromís, serà la responsable de Tresoreria. Les tres vocalies recauen sobre Samuel Calatayud, de Comissions Obreres del País Valencià; Andrea Gigante, de Nuevas Generaciones Comunidad Valenciana, i Benjamín Mompó, de Joves Socialistes del País Valencià.

La nova Comissió Permanent ha exposat el seu pla de treball per als pròxims dos anys, on la incidència política s’erigeix en la ferramenta clau per a visibilitzar la realitat de la joventut valenciana i defensar els seus drets.

Així mateix, la nova directiva ha apostat per la col·laboració amb l’Administració Pública per a desenvolupar polítiques de joventut efectives. Enfortir l’associacionisme i dotar-lo de recursos per a empoderar a les persones joves també entra dins del pla de treball, així com representar a la joventut valenciana en espais de participació.

A l’acte també han assistit el director general de l’Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí i les diputades de les Corts Valencianes encarregades de l’àrea de Joventut Toñi Serna, del Partit Socialista; Juan Carlos Caballero, del Partit Popular; Jesús Salmerón, de Ciudadanos; Carles Esteve, de Compromís, i Pilar Lima, de Podem.

Cultura segura

L’Assemblea ha conclòs amb un acte de cultura segura, on el CVJ ha volgut apostar per les artistes valencianes i reivindicar el paper de la dona en el sector de la música.

A més, l’acte busca ser una prova del suport del CVJ al sector de la cultura, després de mesos amb l’activitat restringida a causa de la COVID19 i on treballen una gran quantitat de persones joves.

 

Pots accedir a les fotografies de l’Assemblea General Extraordinària ací i a les de l’Acte de Cultura Segura ací.