Més de 60 joves participen en la trobada d’estiu del projecte #JovesEnMarxa per a formar-se sobre discursos d’odi, detectar-los i combatre’ls

  • Entre les activitats dutes a terme, destaquen tallers sobre persones menors migrants no acompanyades, dones migrants i racialitzades i dones musulmanes
  • Actualment, la iniciativa compta amb 12 grups de joves al llarg de tot el territori valencià

Més de 60 joves d’entre 13 i 22 anys han participat el passat cap de setmana en la trobada d’estiu del projecte #JovesEnMarxa per a formar-se sobre discursos d’odi, les ferramentes per a detectar-los i els mecanismes per a combatre’ls.

L’objectiu de l’encontre és fomentar la convivència de tots els grups que formen part de #JovesEnMarxa i formar a les persones joves participants en matèria de participació i discursos d’odi, al mateix temps que s’afavoreix el treball en equip i la construcció d’un espai segur ple de diversió.

Entre les activitats que han realitzat, destaquen tallers sobre menors migrants no acompanyats, sobre dones migrants i racialitzades i sobre dones musulmanes, així com una taula redona on van intervenir membres de la Fundación Iniciativa Solidaria Ángel Tomás – FISAT, que treballen amb persones menors migrants no acompanyades; Jerónimo Vidal, persona amb discapacitat que practica esport i pertany al col·lectiu LGTBIQ+, i membres de la Borsa de Formació del Consell Valencià de la Joventut, que treballen amb persones sense llar.

Aquest projecte, impulsat per l’organisme de representació juvenil, té com a directrius bàsiques la disminució dels discursos d’odi, a través de la creació d’una xarxa de joves i grups de joves participatius i apoderats, capaços d’incidir en els seus contextos pròxims de manera innovadora i transgressora, i generar així, un canvi en la societat dirigit a crear espais més inclusius i harmònics on capiguen totes les persones.

Actualment, la iniciativa compta amb 12 grups de joves al llarg de tot el territori valencià. A la trobada participaren Gronxadores, d’Elx; Generació que Lluita i Detrás del estereotipo, d’Agost; No Limits, de Benidorm; Puño Alzado, de Pilar de la Horadada; Lucha Constante, de La Pobla de Farnals i Rafelbunyol; Caja de Pandora, de L’Olla de Bunyol; UFA, Unides, Fortes i Activistes, d’Alzira; La Ribera en Marxa, de Pobla Llarga, Manuel, Tosalnou i Castelló; Good Vibes, de Carcaixent, i The way-out, de Torrent. També van assistir a l’activitat el director general de l’Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, i la directora general de Participació Ciutadana, Maria Jesús Pérez.

#JovesEnMarxa és una iniciativa impulsada pel Consell Valencià de la Joventut i està emmarcada dins de l’Eix 2 del programa de finançament de subvencions amb càrrec al tram autonòmic de l’assignació tributària del 0,7% de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, destinat a projectes per a persones joves i gestionada per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.